luni, 1 februarie 2010

Din DEX

Draji români din tătă lumea..... fragmente copiate din însuşi DEX-u'!
a beli pula expr. (pop., obs.) 1. a decalota penisul. 2. a da de necaz. (Notă: Definiția este preluată din Dicționar de argou al limbii române, Editura Niculescu, 2007) 
a cădea cu curul în pulă expr. (adol., obs.) a da de necaz. (Notă: Definiția este preluată din Dicționar de argou al limbii române, Editura Niculescu, 2007) (cine dreaaacu vrea să cadă cu curu în olo?)
ete fleoșc! / pula! / scârț! interj. (vulg., obs.) 1. nu-mi pasă! 2. sunt de acord! 3. nu cred! (Notă: Definiția este preluată din Dicționar de argou al limbii române, Editura Niculescu, 2007) (scâââârţ?? ce scârţ??)
căcat, căcați I s.m. (vulg.) 1. materii fecale. 2. persoană cu o conduită abominabilă. II. s.n. pl. căcaturi 1. fleacuri; lucruri de calitate inferioară. III interj. ei, aș! (Notă: Definiția este preluată din Dicționar de argou al limbii române, Editura Niculescu, 2007) 
a (se) face de baftă / de basm / (eufem.) de cacao / de căcat (vulg.) expr. a (se) compromite; a se face de râs. (Notă: Definiția este preluată din Dicționar de argou al limbii române, Editura Niculescu, 2007)
a căca steagul expr. (vulg.) a se afla într-o mare încurcătură; a avea necazuri mari. (Notă: Definiția este preluată din Dicționar de argou al limbii române, Editura Niculescu, 2007)   (cum să caci steagu'??)
a se căca împrăștiat expr. (vulg.) 1. a avea diaree. 2. a minți, a susține lucruri neadevărate. 3. a speria. (Notă: Definiția este preluată din Dicționar de argou al limbii române, Editura Niculescu, 2007)
a se căca pe el expr. (vulg.) 1. a defeca în chiloți / în izmene etc. 2. a se grozăvi, a se lăuda. 3. a minți, a duce cu vorba. 4. a se speria. (Notă: Definiția este preluată din Dicționar de argou al limbii române, Editura Niculescu, 2007)  (haaahahaha A DEFECA ÎN CHILOŢI)
femeie șnur, fără țâțe, fără cur expr. (vulg., glum.) femeie exagerat de slabă. (Notă: Definiția este preluată din Dicționar de argou al limbii române, Editura Niculescu, 2007)
cocalar, cocalari s.m. 1. țigan bișnițar. 2. șmecheraș de cartier. 3. (peior. – între rromi) țigan de cea mai joasă speță. (Notă: Definiția este preluată din Dicționar de argou al limbii române, Editura Niculescu, 2007) 
caríci (caríciuri), s.n. – Penis, membru viril. Țig. kar (Vasiliu, GS, VII, 108; Graur 134; Juilland 161)
Pentru că-i musai să scriem corect şi să ne colorăm vocabularu cu diferite expresii. Încă lucrăm la dicţionaru nost Român - Ardelenesc.
***Mninuni culese de Iuăn Culegătoru în timp ce învăţa din greu pentru Bac.




Un comentariu:

Anonim spunea...

curva-i limba romana!
ni ca io-s inca pe aici, in josu paginii da nu conteaza :))

 
căutare personalizată

100 Ro

100 Ro