joi, 9 iunie 2011

Voievodatele anului 2011

hăhă! Ce amuzanți îs ăștia. Îmni pare rău, că știu că n-o să se întâmple planu ăsta a lor... da totuși îi funny. Să aruncăm o privire ipotetică în țara noastră dragă, împărțită în voievodate.
hmhm.. anu 2011... mai cătă sfârșit...
Țara îi împărțită în 8 zone foartie frumoase, cu munți, ape, râuri.. Românii îs un popor foartie frumos... care se ocupă cu creșterea animalelor și atât. Animalele îs de mai multe feluri: copchii, vaci, porci, găini, pensionari, profesori și polițiști. Și țara are grijă de ele tăte, tratându-i ca pe niște animale: cu iarbă și grăunțe...și în toamnă îi taie pă tăți.
Și fiind așe mai cătă sfârșitu anului, un țăran oarecare, da așe mai viteaz din fire, pleacă să descalece. Țăranu ăsta de aia îi mai jmecher, că el nu crește animalele....el numa le taie din salarii. Și apo, mere țăranu ăsta, pe numele lui Fostu Prefect, pe calu lui, pân păduri în care o fo odată brazi. Amu nu mai îs, că i-am tăiat. Că prea țineau de umbră, fută-i mnezo copaci.
Și mere el așe pân munți și găsește un cânie. Și îl întreabă pe cânie: ”Măh, cuțulache, pe tinie cum te cheamă?” Câniele îi răspunde: „Domnu Fost Prefect, pe mine nu mă mai cheamă nime. Că ăia erau tăți profesori și-o murit de foame!” Țăranu: „Da mai demult, cum te chemau?” Câinele ”Pi, mă strâgau Țâpă-l în Someș! ” Țăranu: „Eee, no binie, măh Someș, apoi merem noi 2 să descălecăm...șapoi unie-om descăleca, la locu cela Someș i-om pune numele.
Noh, ș-o mai mărs ei pân munți și-o ajuns pă un deal. Și s-o uitat el în zare și-o zâs:„ Ia aci descalec”. O mărs în centru, în spate la Central și acoale s-o dat în sfârșit jos de pă cal.
După atâția kilometri, dară că coaiele i s-o dus... și n-o mai avut... da o avut in schimb titlul de Voievodu Ardealului de Nord Vest. Și apoi, n-o putut să-i spuie Voievodatu Someșan, după cânie, că nu l-o lăsat Băsescu...da l-o pus pe cânie prim-ministru și tăți o trăit fericiți până la adânci bătrâneți.

Anu 2025... Niciun voievod nu mai are cuae în țara asta, de la prea mult călărit. Băsescu are amu titlu de sultan. Someș, câniele, îi tăt prim ministru. Și latră de ampulea la mașinile ce trec pe autostradă. Iobagii și-o bagă, că n-au încă drept de vot. Boierii votează astfel: Cinie-i cu Băsescu să ridice mâna sus! Cine-i cu Someș să ridice mâna sus. Cine nu, să se facă iobag. Țăranu Fostu Prefect Vodă, o fo dat afară dân prefectură, că di ce și-o făcut profil pe feisbuc și-amu nu mai are nici cuae, nici titlu, da măcar poa să stea pe feisbuc tătă ziua. Îi un om liber. Noi, restu, tăt așe.

Niciun comentariu:

 
căutare personalizată

100 Ro

100 Ro