vineri, 7 decembrie 2012

Campania Electorala

Nu mă prea interesează subiectu politică și mă cam doare la patent de campania vieții... că io m-am hotărât pe cine votez de când au anunțat candidații... înainte să apară pe stâlpi pozele cu ei zâmbind ca niște oligofreni. În fine.. campania electorală. Prima oară am simțit-o când o vinit la noi în sat (Grigorescu village) candidații de la USL să împartă pixuri. O zi minunată..
Stăteam cu barbatu în stație, așteptam 28-u B, să merem la Polus să cumpărăm un cadou pentru o pretenă dragă. Mai aveam vo 12 minute de stat ampulea, așa că ne-am aprins câte o tâgară (Știu că nu-i frumos să fumezi pe stradă, mai ales dacă ești o doamnă, așa cum îs io). Mi-era rușine umpic... să duhănesc așa, ca boschetarii la colț de drum, dar spre apărarea mea, nu era nime în zonă. Numa 2 oameni, care și ei fumau. După 2 fumuri. apare de nicări un alai ca de nuntași, îmbrăcați tăți în galben și roșu, în frunte cu 2 barbați pe care-i văzusem cu 2 secunde înainte pe afișe, zâmbind ca 2 oligofreni. Îi zic la Love: ”ni, ăștia”. Vine un țucă de ăsta, sclav al partidului, îmi dă un pix ș-on ziar (io cu țâgara în gură, ca un boschetar) și  se oprește domnu candidat, că să povestim de ce probleme avem noi. Singura mea problemă era că aia era ultima mea țigară... și știu că nu-i frumos să vorbești cu oamenii în timp ce duhănești, suflându-le fumu in față, da ni nu puteam s-o arunc. Așe că.. am înghițit fumu, am dat din cap că-s binie, mi-o dat o carte de vizită și tăt restu zilei mi-am făcut planuri că ce să-i scriu în mail. Nu i-am mai dat nici un mail. Mi-am pierdut interesu.
După vreo o săptămână, primesc în poștă o hârtie neagră, în care contracandidații domnului de mai sus, cel mai probabil pdl-iștii, îl făceau pe domnu de mai sus ”curvă” și ”traseist politic”. Mi s-o părut amuzant.
Azi am văzut ceva și mai amuzant.  Dacă pedeliștii l-o făcut pe ăsta ”curvă”, useliștii i-o făcut pe pedeliști  ”penticostali”.  Penticostali, frate. Aia înjurătură grea: Mă, penticostalule! Textu sună așa: Nu-i votați pe penticostalii Daniel Buda și Alin Tișe. Alături de penticostalul Emil Boc au confiscat puterea in Cluj și distrug ortodoxia!.
Așe zice că-i penticostal, de zici că-i criminal. Sau ungur. Nuj. De-amu când cineva îmî zice că-s proastă, cruva, sau pur și simplu numa mă nervează, o să ma uit la el în scârbă și-o să-i zic: ”Măă... penticostalule!” ”Mă-ta-i penticostal” ”Du-te-n aia a mă-tii de penticostal” sau ”ce-i cu fața asta de penticostal?” ” aci pute a penticostal”. Ce dracu??? În fine.. mai scrie pe stickeru ăla: ”Ajută Biserica Ortodoxă”. Care Biserică Ortodoxă te învață să-ți iubești aproapele.. Mai puțin dacă-i penticostal, atunci nu. Curvele-s ok, ele-s oameni. Penticostalii nu-s ok. Îs răi și spurcați. Domne feri.
În fine, în timp ce mă hlizeam de una singură în troleu (încă fixată pe treaba cu penticostalii), se urcă o penticostală de-asta de la pp dd. Împarte ea flyere, ne organizează pe tăți că ”după ce te ridici să-l lași ăsta pe scaun, să vadă și alți oameni!” și înainte de stație începe să urle în troleu ” Hai că am treabă! Jos USL! Jos PDL!”. Vine stația, se dă jos, tăt troleul râde de ea. 2 se întreabă: ”Oare câți bani i-o dat să facă pe nebuna?” Altu zice ”nu le dă bani... ăștia-s ca pocăiții, obsedați de partid.”. Ca penticostalii.

Niciun comentariu:

 
căutare personalizată

100 Ro

100 Ro