luni, 27 septembrie 2010

Limbaj de stadion

Am fo cu băeții pe stadion în marele oraș Alba Iulia la derby-ul ardealului. Prin stadion vreau să zic on fel de ruină ovală, cu scaune vai de capu lor, pe un deal, cu on câmp verde în interior. Și prin derby-u ardealului vreau să zic mare meci între U și CFR. 
În momentu în care fiecare din ăia 8000 și ceva de inși o intrat în incinta respectivului așe zâs stadion, s-o lepădat de tăt ce o însemnat bună creștere, bun simț și de fiecare urmă fină de educație. În schimb s-o înarmat cu un vocabular conținând un minim de cuvinte: pulă, chizdă, măta, muie, sugi, du-te. Și pe tăt parcursu meciului o combinat în tăte felurile aceste cuvinte deloc complicate. 
Acești oameni super culți, dealtfel, n-o vinit tocmai păntru meci, ci ca să câștige concursu de urale vesele între galerii. Ce-am înțăles io din folbal și gândirea suporterilor:
- Dacă pierde echipa cu care țân ei (să îi zâcem U), arbitrul o furat. 
- Dacă U câștigă, arbitrul o fo corect.
- Dacă unu de la U o picat pă jos, îi fault. Dacă unu de la CFR pică pă jos, îi simulare.
- Dacă CFR dă gol, o fo offside și arbitrul n-o văzut. 
- Dacă unu de la U îi în offside, nu-i adevărat, că n-o fo offside și arbitrul fură. 
- Jumătate de galerie nu știe ce-i ăla offside. 
- Tăți se pricep la folbal, mai bine ca arbitrul.
- Dacă ei ar fi pe teren în locu jucătorilor, ar câștiga.
- Nu meciul îi important pentru ei, important îi să cânte frumos și să-i înjure pe CFR. 
- Ei văd hands în fiecare fază. Chiar și când prinde portaru mingea. 
- Dacă joacă Steaua cu Dinamo, galeria de la U mere la meci să strige „Muie CFR!”
Într-adevăr, atmosfera trăbă că-i frumoasă... dacă nu bagi în seamă versurile foarte frumoase ale cântecelor galeriilor. Vorbesc de amândouă galeriile, pentru că nici ăilalți nu-s mai coolți. Da-s mai puțini. Nu trăbă să cezurăm poporu, zâc io... da parcă ompic de carte nu-i strică. 
Adunătură de sparți ce-o fo acolo. Nime n-avea loc să șadă că țiganii stăteau în picioare pe scaune și scuipau semințe. În loc să curețe stadionu după ce s-o golit, mai bine că i-o dat foc. Galeria de la U vorbește de studenți... da ăștia majoritatea n-au nici o treabă cu școala. Pentru că-s scăpați de la școlile speciale de copii retardați, abandonați de părinți prin casele de nebuni.
Imaginea o fo beton... să vezi copchii de 5-10 ani care strigau așe veseli „Muie la arbitru!! Să ne sugă pula!!” Și mai beton o fo să vezi oameni în tătă firea ce slobozi la gură erau. 
O mizerie, pot să zâc. Da am ghicit scoru și Ioji tră să-mi dea o bere. 

Niciun comentariu:

 
căutare personalizată

100 Ro

100 Ro