miercuri, 1 septembrie 2010

Fomeile

Avea străbunica lu Avram Iancu o vorbă: Nu fi fomeie! Fomeile, de altfel îs nijte ființe mega complicate și io îs gata gata să vă fac să pricepeți. Ca să înțelegi muierea trăbă să pricepi ideea de bază. ideea de bază îi că muierea tătă zâua, cât îi ea de lungă, trăbă să se hotărască. Înainte să se hotărască tre să se hotărască dacă vrea să se hotărască și de ce.
- De exemplu, fomeia stă să se hotărască de dimineață (pe la 9) dacă să se scoale sau nu. Dacă se scoală, tre să se hotărască dacă să se spele pă dinți. și dacă decide că se spală, stă să se gândească juma de oră cu care pastă. Aia de albit? Aia păntru dinți sensibili? Aia colgate? Aialaltă? Cu care periuță? A mea, a lu frate-mio, a lu mama, a lu tata, a lu gagicu...după aia se gândește la tăt procesu. Cum să îmni periez fildeșu? În sus? În jos? În tăte sensurile? Să mă clătesc? Să scuip? Să înghit? Și asta îi numa spălatu pă dinți.
- După asta, vine procesu în care trăbă să se îmbrace. Tulai Biji, să-mni iau bluză? tricou? bluză și tricou? pantaloni? fustă? rochie? tăte combinate? binie, binie... da verde? roz? verde cu roz? Procesu ăsta țâne cam on ceas. După aia vinie întrebarea... CARE rochie verde? CARE blugi roz? CARE fustă neagră? p-aia le probează pă tăte, în tăte felurile și p-aia mai combină și-un mov... p-aia mai probează și-o geacă... CARE geacă? Deja ceasu îi vo 3. Și ea încă nu s-o hotărât cu ce se îmbracă. După asta, mere și face duș. Își pune șampon păntru volum, 3 feluri de balsam de păr, își pensează curu și fața și se mai gândește ompic cu ce să se îmbrace. Își întinde păru cu placa, se feștește on ceas, traje pă ea gacii roșii si-o bluză mov și dic, îi ora 8.
- După asta, se demachiază, își pune 2-3 măști, se îmbracă în pijama și se culcă. Gata. Ați priceput?
Nu m-am referit la noi, femeile, ci la ele, fomeile! Ălea bolunde cu care umblați voi. Ăștia ce nu umblați cu noi.
De aci și expresia : A fi fomeie! Ca să vă ușurați traiu cu nebunele... trăbă să le ajutați să ia deciziile mai repidie. Aci, depinde de voi cum faceți. Puteți să îi ardeți tăte hainele... sau să îi cumpărați la nebună 7 rânduri de haine la fel tăte... ca să nu își bată capu. Numa on balsam. Și foartie important, nu are voie să să uite la televizor, că îi vin idei. Atâta.

Niciun comentariu:

 
căutare personalizată

100 Ro

100 Ro